NIEUWS

Terug naar home

2020 een bijzonder jaar

Geplaatst op 20 december 2020


Het komt vast niet als verrassing als we zeggen dat 2020 een bijzonder jaar was. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen. Geen feestjes, festivals, verjaardagen en evenementen. En misschien nog wel het ergst, weinig van die koude biertjes waar we normaal zo van genieten… ;)

Maar wat doen we dan wel? Achter de schermen gebeurt er een hoop, zo zijn we in 2020 serieus (voor ons doen, ongekend) aan de slag gegaan met het opstellen van een sponsorplan en hebben we zelfs een eerste sponsor gevonden. Deze steun door wat wij onze trouwe supporters noemen is natuurlijk fantastisch. Hier zijn wij dan ook erg dankbaar voor. Ook hebben we ons repertoire vernieuwd en zijn we zoveel mogelijk blijven repeteren. Zo zorgen we er voor dat als het weer mag, wij er klaar voor zijn!

Al met al was 2020 misschien niet waar we op gehoopt hadden. Hoewel vooruitkijken in deze tijd bijna niet te doen is weten we een ding (bijna) zeker, volgend jaar wordt beter. En dat is toch een geruststellende gedachte!

De Feesttoeters Sassenheim

De muzieknoten staan weer recht onder elkaar

Geplaatst op 22 mei 2018


2017 is voor de Feesttoeters een relatief rustig jaar geworden. Naast diverse optredens op bruiloften en partijen een jaar met relatief weinig festivals. Maar toch een jaar met een uniek hoogtepunt voor ons: “De lancering van onze eigen CD”, die overigens nog steeds te koop is. De prioriteiten lagen even ergens anders, des te meer reden om van 2018 een mooi en druk jaar te maken!

Vorig jaar is er door onze muziekraad een speciale set in elkaar gezet welke we hebben opgenomen op de CD. Die set hebben we echter pas één keer door een jury laten beoordelen en daarom vinden wij het leuk om deze set komend jaar te blijven presenteren aan onze fans! Dit konden wij voor het eerst doen in Groenlo en tot en met de zomervakantie zullen wij deze set ook presenteren tijdens de Hulster Dweildag, de Bemmelse dweildag en het Notenkrakers Zomerfestival te Zevenbergen.

De Dweilorkestendag Groenlo zien wij toch altijd wel als één van de hoogtepunten van het jaar, en hier stoppen we dan ook graag wat extra tijd en energie in. Daarom hebben wij ook dit jaar weer enkele extra repetities ingepland samen met arrangeur van de festivalset en dirigent Dennis Hazenoot. Om er zo voor te zorgen dat alle muzieknoten weer op een goede manier onder elkaar komen te staan en we dus perfect voorbereid op stap konden richting het mooie Groenlo.

Helaas was de ziekenboeg van de Feesttoeters nog niet helemaal leeg en moesten twee pechvogels vanaf de zijlijn toekijken hoe de groep het ging doen. Gelukkig bleek na het eerste setje dat deze twee vaste krachten niet heel erg gemist werden, want wat ging het lekker! De rest van de dag deed hier gelukkig niet voor onder, en aan het eind van de dag barstte dan ook een groot feest los. Het publiek heeft ons de publieksprijs gegund en ook de Grolsch-bokaal, de eerste prijs van dit prestigieuze festival, kon voor de tiende keer mee naar Sassenheim!

Nadat de Bierleppen dit festival hebben gewonnen in 1997, 1998, 1999, 2006 & 2007 werden zij opgevolgd door de FliereFluiters die de bekers mee hebben mogen nemen in 2013, 2014, 2015 & 2016. En nu in 2018 mogen wij dan eindelijk zeggen dat het ons ook gelukt is: De Feesttoeters Sassenheim: Winnaar Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap 2018! Een mooi begin van het festivalseizoen, en wie weet hoe de rest van het jaar gaat lopen? Het begin is in ieder geval goed!

Naast het deelnemen aan festivals genieten wij altijd het meest van het opvrolijken van bruiloften en andere leuke persoonlijke feestjes. Mocht U nog opzoek zijn naar een bandje, neem dan contact op via de site, en wellicht tot snel.

De Feesttoeters Sassenheim

Het einde is nabij… 2017!

Geplaatst op 27 december 2017


Het was een druk en bewogen jaar, maar ook 2017 hebben we alweer bijna overleefd! Graag wensen wij u dan ook fijne feestdagen en een gelukkig en muzikaal 2018. Wij zijn alweer helemaal klaar voor het volgende jaar, maar voordat we daaraan gaan beginnen, kijken we eerst nog even terug op het afgelopen jaar!

Het afgelopen jaar kende meerdere hoogtepunten, waaronder weer een geslaagd carnavalsweekend met optredens in Noordwijk, Keulen en Eschweiler. Het jaar begon met een optreden tijdens de schaatstoertocht in Biddinghuizen. Een koud maar goed verzorgd optreden met veel waardering van de aanwezige schaatsers. Aansluitend aan dit optreden volgde één van de vele verassingsoptredens die wij afgelopen jaar hebben mogen verzorgen.

Gedurende het jaar hebben we een uitgebreide verzameling aan optredens mogen verzorgen. Van verjaardagen tot bruiloften en festivals tot jubilea. Wij hebben niet stil gezeten en onze optredens gaan gelukkig niet onopgemerkt voorbij. Een bescheiden hoogtepunt van afgelopen jaar was dan ook ons Moment of Fame in het NOS Journaal van 12:00 uur op 20 april. Na een mooi optreden bij het steken van de corsowagens voor het bloemencorso 2017, was dit toch zeker wel een leuke verassing!

In het najaar van 2016 waren wij reeds gestart met de voorbereidingen van iets wat wij al heel lang wilden realiseren: het op professionele wijze laten vastleggen van onze muziek. Op zondag 9 april zijn we dan eindelijk de studio ingegaan en hebben deze opnames plaatsgevonden met een, naar onze eigen uiterst onpartijdige mening, prachtig resultaat. Na een periode van selecteren en produceren hebben wij op vrijdagavond 20 oktober onze eerste cd aan onze vrienden en familie kunnen presenteren op een heuse presentatieavond!

Afgelopen jaar hebben wij ook onze tiende verjaardag mogen vieren. Op 1 mei bestonden wij officieel 10 jaar en hebben we uitgebreid stil gestaan bij alle mooie dingen die deze fantastische hobby ons de afgelopen 10 jaar heeft gebracht. Een uitgebreid scala aan uiteenlopende optredens, maar vooral veel gezelligheid. We kunnen alleen trots zijn op wat wij als vriendengroep de afgelopen jaren hebben mogen doen en hebben bereikt.

Uiteraard is er het afgelopen jaar ook weer hard gerepeteerd en is het repertoire weer aangevuld met verschillende nieuwe nummers, waaronder een nieuwe festivalset. Komend jaar gaan we weer keihard aan de bak met hopelijk nog meer optredens. Er komen weer mooie dingen aan en er wordt achter de schermen alweer hard gewerkt aan verschillende nieuwe ontwikkelingen. Graag willen we onze dank uitspreken voor iedereen die het afgelopen jaar weer iets voor ons betekend heeft en we verheugen ons op 2018!

De Feesttoeters | 2017!

Geplaatst op 09 oktober 2017


Sinds de oprichting van De Feesttoeters, op 1 mei 2007 door zeven enthousiaste vrienden, hebben er een hoop ontwikkelingen plaatsgevonden. In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot een groep van 15 gedreven muzikanten die per jaar tientallen optredens in binnen- en buitenland verzorgen en die staat voor muzikale kwaliteit en enthousiasme. Voor het eerst in ons 10-jarig bestaan zijn we de studio ingedoken om onze muziek vast te laten leggen. Met gepaste trots presenteren wij onze eerste cd… De Feesttoeters | 2017!

De afgelopen 10 jaar zijn er veel verschillende dingen gebeurd in en rondom De Feesttoeters. Ondertussen verzorgen wij met zijn vijftienen een grote hoeveelheid aan uiteenlopende optredens per jaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Peurbakkentocht in Leiden, de Sneekweek in Sneek en het jaarlijkse Carnaval in het Duitse Brühl, Keulen en Eschweiler. Een specifiek hoogtepunt voor ons was het aanmoedigen van de deelnemers van de Alternatieve Elfstedentocht in 2015 op de Weissensee in Oostenrijk. Na deze en nog veel meer prachtige optredens kunnen wij alleen maar trots zijn op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt en dankbaar voor de kansen die we hebben gekregen.

Uiteraard zijn wij nog lang niet klaar en precies om die reden hebben wij eind vorig jaar besloten om een volgende stap te zetten in onze gezamenlijke carrière. Met de hulp van onze vaste arrangeur Dennis Hazenoot en audiotechnicus David Blommeart hebben we een plan opgesteld om onze muziek op professionele wijze op te laten nemen. Na een lange periode van voorbereiden, repeteren, inspelen en produceren is het resultaat bereikt!

Op deze cd hoort u onze set van 2017. In vier speciaal voor ons gearrangeerde delen nemen we u mee door een grote hoeveelheid muziekstukken in verschillende uiteenlopende stijlen. Met deze 13 minuten aan muziek hopen wij u mee te nemen in ons muzikale avontuur van de afgelopen 10 jaar en onze liefde voor muziek op u over te brengen.

Overtuigd? Onze cd is vanaf nu te bestellen via deze link en tot en met 20 oktober te verkrijgen tegen een gereduceerde prijs van €7,50! Op 20 oktober zullen wij op feestelijke wijze onze cd aan een beperkt publiek presenteren. Uiteraard nodigen wij u, indien u de cd aanschaft voor 20 oktober, graag uit voor deze presentatie!

Het einde is nabij...!

Geplaatst op 16 december 2016


Nog maar een halve maand en dan zit 2016 er al weer op! Afgelopen jaar hebben wij een hele hoop mooie optredens neer mogen zetten, veel bereikt en een hele hoop nieuwe vrienden gemaakt. Ondanks dat we dus nog even te gaan hebben, kan het jaar voor ons al niet meer stuk!

Voordat we vooruit gaan kijken naar volgend jaar, denken we graag nog even terug aan de optredens van de afgelopen periode. En waar de laatste maanden van het jaar traditioneel gezien vrij rustig zijn, hebben we onze tijd goed besteed. Met de optredens tijdens het Rijens Kapellenfestival en de Bloasavond in Heemskerk hebben we ons prima vermaakt. Ook hebben wij onze lederhosen weer uit de kast mogen halen voor een optreden tijdens de Duitse avond bij Brouwerij klein Duimpje. Nu het carnavalsseizoen officieel al weer van start is gegaan, wordt het hoog tijd om ons weer goed voor te bereiden op volgend jaar.

Achter de schermen wordt er door onze uiterst professionele muziekraad ondertussen gewerkt aan een nieuw festivalsetje voor 2017 en ook het repertoire wordt flink aangevuld met nieuwe hits en oude klassiekers. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom. Ook de agenda voor volgend jaar raakt alweer aardig gevuld. Alles om ervoor te zorgen dat wij ook in 2017 weer een mooi jaar gaan beleven!

We houden u uiteraard weer volledig op de hoogte via Facebook en Instagram.
Vergeet onze pagina dus niet te liken!

De Feesttoeters

Het houdt niet op…

Geplaatst op 24 september 2016


Goed nieuws! We hebben al onze leden weer bij elkaar geraapt, de vakantie afgerond en we zijn weer op het juiste pad beland. Alhoewel, stiekem hebben we toch een klein beetje door gerepeteerd in de vakantie. En uiteraard niet voor niets, want in en na de vakantie hebben we nog verschillende optredens verzorgd. Het is dus weer hoog tijd voor een update van onze kant!

De afgelopen periode zijn we bij verschillende verjaardagen en feestjes langs geweest in Hoofddorp, Noordwijkerhout en Voorschoten. Daarnaast hebben we ook een aantal speciale optredens gehad, waaronder het muzikaal begeleiden van de leerlingen van OBS het Bolwerk uit Sassenheim. Zij liepen van het hoofdgebouw naar de nieuwe locatie, alwaar deze geopend werd. Tijdens de Nacht van Sassenheim, een jaarlijks terugkerend evenement in Sassenheim, en de wielerronde van Noordwijk hebben we ook van ons laten horen.

Na de vakantie hebben we ook meegedaan aan het Dweilfestival in Poeldijk. Hier waren we niet voor de eerste keer. Vijf jaar geleden was dit het eerste festival waar wij meededen aan de wedstrijdklasse. Hoewel we toen blij waren dat we überhaupt mee mochten doen en 2014 zeker niet ontevreden waren met een derde plaats, zijn we ontzettend blij u te mogen melden dat wij er dit jaar met de winst vandoor zijn gegaan! Naast dat wij hier natuurlijk heel blij mee zijn, betekent dit ook dat we, in combinatie met onze overwinningen in Hoogland en Leimuiden, dit jaar drie keer op een rij gewonnen hebben. Iets waar we zelf uiteraard erg trots op zijn!

Komende periode gaan wij uiteraard lekker door met optreden. Dit jaar kunt u ons nog onder andere vinden op de Bloasavond in Heemskerk en het Rijens Kapellenfestival. Maar daar blijft het uiteraard niet bij, want het jaar is nog lang niet voorbij en wij hebben nog tijd zat voor een feestje of twee, drie..

U kunt ons uiteraard nog steeds volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Bent u benieuwd geworden waar u ons kunt vinden, neem dan gerust een kijkje in de agenda op onze site!

De Feesttoeters

Even tussendoor

Geplaatst op 12 juli 2016


De eerste helft van het optredenseizoen zit er al weer op en dat is een goed moment om eens terug te blikken op de afgelopen periode. Na het behalen van een vijfde plaats op de Dweilorkestendag in Groenlo hebben we nog aan een aantal andere festivals meegedaan. En met succes, al zeggen we het zelf!

Op 22 mei zijn wij naar de Hulster Dweildag geweest waar wij, ondanks hevige regenval, een derde plaats hebben weten te bemachtigen. Hierop volgde het zogenaamde luchtkussenfestival in Voorhout op 5 juni. Hoewel hier geen sprake was van een wedstrijdklasse, hebben we kunnen genieten van een zonovergoten dag vol gezelligheid. En dat op fiets- en/of loopafstand van ons huis.

In de laatste weken voor de vakantie stonden er nog twee festivals op het programma. De eerste van deze festivals vond plaats op 12 juni in Leimuiden en staat bekend onder de naam ‘Dweilen tussen de Plassen’. Hier hebben wij de welbekende stijgende lijn doorgezet, door naar huis te gaan met zowel de publieksprijs als de juryprijs! Helaas heeft de publieksprijs het eind van de prijsuitreiking niet gehaald. De schaal met snacks was toen al lang en breed ten prooi gevallen aan een stel hongerige Feesttoeters. Het laatste festival was in Hoogland op 3 juli. Hier organiseerden de Amerblaozers, uit Amersfoort, Hoogland Dweilland. Hoewel het weer aan het begin van de dag erg wisselvallig was, hebben we de dag, en daarmee de eerste helft van ons optredenseizoen, af mogen sluiten in de zon. Aan het einde van de dag was de jury het erover eens dat wij ons komend jaar ook hier kampioen mogen noemen!

Uiteraard zijn we ook tijdens de zomerperiode druk bezig met De Feesttoeters. Zo sturen we dit jaar onze leden, op eigen kosten, onder andere naar Amerika, Thailand en Turkije om eens goed te gaan netwerken. Na de zomer kunt u ons onder andere vinden op de Bloasavond in Heemskerk en het Rijens kapellenfestival. De bijbehorende data kunt u terugvinden in de agenda op onze website.

Wilt u graag op de hoogte blijven van onze bezigheden? Vergeet onze Facebookpagina dan niet te liken en dan zien wij u graag na de vakantie op één van onze optredens!

De Feesttoeters

De Feesttoeters vijfde in Groenlo!

Geplaatst op 11 mei 2016


Afgelopen donderdag hebben wij voor de vijfde keer meegedaan aan het Open Achterhoekse Dweilorkestenkampioenschap in Groenlo. En met succes! Vorig jaar wisten wij een achtste plaats te behalen. Dit jaar betekende de vijfde deelname aan het kampioenschap in Groenlo voor ons een vijfde plaats in het eindklassement.

Wij streden in het zonovergoten Groenlo tegen nog zeventien andere top-dweilorkesten uit heel Nederland. Op drie jurypodia lieten wij onszelf van onze beste kant zien met bekende muziek als ‘Stil in mij’, ‘I’m a believer’, ‘Honey, I’m good’ en ‘Candyman’.

De jury was zeer te spreken over onze jonge groep muzikanten. “De Feesttoeters beginnen hun set met een mooi dynamisch begin. De Sassemse band heeft een mooie balans en zuiverheid en maakt goede dynamische verschillen. De set kent een mooie opbouw van het programma tot een echt feest met mooie overgangen, goede sfeer en stijlen!” Onze inspanningen zijn door de jury beloond met een prachtige vijfde plaats. Een mooi resultaat, waarbij wij laten zien onszelf elk jaar te ontwikkelen en een steeds grotere tegenstander worden voor de andere dweilorkesten in Nederland.

De Feesttoeters

Festivalseizoen 2016

Geplaatst op 13 april 2016


Hoewel ons optredenseizoen van 2016 al lang begonnen is, op 1 januari bij de nieuwjaarsduik in Noordwijk om precies te zijn, wordt er achter de schermen nog hard gewerkt aan onze nieuwe festivalset voor 2016. Deze festivalset brengen we dit jaar ten gehore tijdens de verschillende dweilorkestenfestivals waar we te zien zullen zijn.

Zoals ieder jaar begint ons festivalseizoen op Hemelvaartsdag tijdens het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap in Groenlo en brengen we daar ook dit jaar weer een geheel nieuwe set. Momenteel zijn we tijdens de wekelijkse repetities onder leiding van onder andere de arrangeur van onze set, Dennis Hazenoot, nog druk bezig om alle puntjes van de i’s naar de nootjes te krijgen. We kunnen haast niet meer wachten om het resultaat van ons harde werken aan het publiek te presenteren. Op vrijdag 29 april zullen wij onze nieuwe set voor het eerst aan ons thuispubliek laten horen tijdens de zogenaamde Groenlo Pré-party. Deze vindt, net als voorgaande jaren, plaats in ’t Onderdak te Sassenheim na de repetitie van Adest Musica vanaf 22:00 uur!

Mocht u geen kans zien om helemaal naar de Achterhoek te komen en ons aan te moedigen in Groenlo, dan kunt u natuurlijk ook komen kijken bij één van de andere festivals waaraan wij dit jaar deel zullen nemen. Gedurende het jaar zullen wij nog festivals bezoeken in Hulst, Leimuiden, Hoogland en Katwijk. Graag zien wij u op een van deze festivals! Wilt u meer van ons zien? Like ons dan op onze Facebookpagina!

De Feesttoeters blikken terug op 2015 en kijken voorzichtig uit naar 2016

Geplaatst op 20 december 2015


Het zit er alweer bijna op. 2015 is bijna afgelopen. 2015; een jaar van vele hoogtepunten! Dat begon al vroeg in het jaar met de Alternatieve Elfstedentocht op de Weisensee in Oostenrijk. Voor De Feesttoeters de eerste buitenlandse trip; een prachtige ervaring. Ook zijn veel festivals de revue gepasseerd met de daarbij behorende prachtige eindrankings. De 1e plaats in Noordwijk, 2e plaats in Zoelen, 8e plaats in Groenlo, 2e plaats in Tiel, 4e plaats in Noordwijkerhout en voor de tweede keer een 1e plaats in Lisse! Verder hebben wij een fantastische week gehad in Sneek tijdens de Sneekweek, is het Isala Theater in Capelle a/d IJssel tijdens de pubquiz op z'n kop gezet en is de Duitse avond in bierbrouwerij Klein Duimpje nog meer in de Duitse sferen terechtgekomen door onze aanwezigheid in lederhosen.

Ook in 2016 staan er weer mooie optredens op ons te wachten. Zo lijkt het misschien nog ver, maar wij zijn ons al flink aan het voorbereiden op onze tweede internationale trip. Tijdens de carnaval zullen wij afreizen naar Vught en zetten wij de trip vervolgens de volgende ochtend voort naar het Duitse Brühl en Eschweiler om deel te nemen aan Duitslands grootste carnavalsoptochten. Verder zullen wij weer diverse festivals bezoeken en hopen wij weer op veel feesten en partijen!

Via deze weg wensen wij iedereen hele fijne feestdagen, een spetterende jaarwisseling en een fantastisch en muzikaal 2016 toe.

De Feesttoeters

Groenlo volbracht met plaats nummer acht!

Geplaatst op 17 mei 2015


25 september 2014; het eerste overleg van de muziekraad. Wat zijn de ideeën voor aankomend jaar? Wat gaan we spelen? Hoe gaan we dit vormgeven? Hoe gaat de planning eruit zien? Zomaar wat vragen waar we een duidelijk antwoord op moesten formuleren.

Na veel brainstormen en vergaderen begon de nieuwe festivalset steeds meer vorm te krijgen. Op 20 november 2014 werd de set gepresenteerd aan alle muzikanten. Iets waar iedereen met smart op zat te wachten. Het blijft natuurlijk altijd spannend als de nieuwe nummers voor het komende festivalseizoen gepresenteerd worden.

In de periode van 1 december 2014 tot 8 april 2015 verschenen de nieuwe muziekstukken uit de hand van Dennis Hazenoot op de muziekstandaards. Onder een professionele begeleiding van Dennis Hazenoot en Joey van Kesteren werd er hard gewerkt om het muzikale niveau steeds meer te verhogen. Op woensdag 13 mei 2015 werd er nog één keer een generale repetitie gehouden om iedereen op scherp te zetten.

Donderdag 14 mei 2015; Hemelvaartsdag. Het moment waar we met zén allen hard naartoe hebben gewerkt. Op deze dag moest het gaan gebeuren. Met een fantastisch speelschema in het vooruitzicht, opende wij onze muzikale dag op Marveld Recreatie. Lekker inspelen en het publiek opwarmen. Daarna alles op scherp en op naar het eerste jurypodium op het Europlein. Na de aankondiging van Henk Nijhoff een ontzettend goede eerste juryset neergezet. Ontzettend veel goede en leuke reacties uit het publiek mogen ontvangen. Vol goede moed, plezier en enthousiasme door naar het volgende podium.

Na het feest in de Goudsmidstraat door naar de laatste twee podia van de dag. Allebei onder toezicht van de jury. Om 15:45 uur het podium in de Beltrumsestraat en een uur later de laatste set bij het hoofdpodium op het Marktplein.

Wij zijn allemaal ontzettend tevreden over de geleverde prestatie van deze dag. We zijn muzikaal gezien weer ontzettend gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Gelukkig deelde de jury deze mening en mochten wij dit jaar voor het eerst toetreden tot de top-10 van het Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap in Groenlo. Met de behaalde achtste plaats in Groenlo kijken wij met veel energie uit naar de komende festivals in Tiel, Lisse en Noordwijkerhout. We zullen ons ook daar van onze beste kant laten zien. In Tiel en Lisse hebben we zelfs een kampioenstitel te verdedigen.

Een speciaal dank gaat uit naar de organisatie van het Dweilorkesten Kampioenschap in Groenlo, onze begeleidsters Pien Konings en Lotte Penterman en natuurlijk onze trouwe fans! Groenlo, tot volgend jaar!

Festivalseizoen 2015 van start!

Geplaatst op 4 mei 2015


Na maanden van voorbereiding ging ons festivalseizoen van start op de Groenlo pre-party. Een gezellige avond, welke werd georganiseerd door Dweilorkest de Flierefluiters uit Sassenheim, als generale voor de komende festivals. Naast de optredens van Boerenkapel de Bierbengels uit Voorschoten, Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht en Dweilorkest de Flierefluiters uit Sassenheim, hebben wij onze festivalset voor dit seizoen voor het eerst aan ons publiek ten gehore gebracht.

Twee dagen na de Groenlo pre-party konden wij onze set voor het eerst door de jury laten beoordelen en wel op de 19e editie van de Zoelense Dweildag. In een regenachtig Zoelen hebben wij onze festivalset drie keer laten jureren. Goed voor een tweede plaats.

Nu kunnen we ons klaar gaan stomen voor het Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap in Groenlo. We kijken hier al een heel jaar naar uit en gaan zeker knallen!

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Geplaatst op 5 februari 2015


Afgelopen week hebben wij ons eerste buitenlandse optreden gehad. Dit was bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Hier hebben we vier dagen lang onze muzikale klanken laten horen langs een parcours van 12,5 kilometer. Wij waren er om de schaatsers tijdens hun tocht van 200 kilometer mentaal te ondersteunen. Het publiek én de schaatsers waren erg enthousiast. Op dinsdag- en donderdagavond werd traditioneel het blarenbal gehouden, waar wij de tent flink op z’n kop gezet hebben.

Na veel complimenten en een hele ervaring rijker willen wij de organisatie, schaatsers en supporters bedanken voor een onvergetelijke week!

Feesttoeteruitje 2014!

Geplaatst in 2014


Zaterdag 18 oktober was ons jaarlijkse uitje gepland. Dit maal hebben we letterlijk grote hoogtes bereikt en wel in de Hilversumse bossen. Het Klimbos was dit jaar onze bestemming. Wij waren ons van geen kwaad bewust, want er was van te voren helemaal niks verteld over de bestemming van deze dag. Verdeeld in 3 auto's zijn we op weg gegaan richting Hilversum. Aangekomen in Hilversum waren we zeer enthousiast en klaar voor een leuke middag. We hebben allemaal onze grenzen verlegd (verhoogd) en klommen en tokkelden tot 21 meter hoogte door de bossen. Na lekker geklommen en geklauterd te hebben, zijn we weer richting huis gegaan. Weer in het altijd gezellige Sassenheim stond er een barbecue met buffet voor ons klaar. Bij deze gelegenheid hebben we Joey van Kesteren uitgenodigd om hem te bedanken voor zijn begeleiding van afgelopen jaar. Na het eten was iedereen eigenlijk erg moe, maar na een lekkere bak koffie konden we er weer vol tegenaan. De avond vulde zich nog met leuke spelletjes, harde meezingers en vele toosten tot in de late uurtjes. Het FAT (Feesttoeter Activiteiten Team), bestaande uit Jelle, Jordy en Tim, heeft er een leuke dag van gemaakt. Namens de andere Feesttoeters hartstikke bedankt en we kijken al weer uit naar het Feesttoeteruitje 2015!

De Feesttoeters

Dweilen op 't Vierkant

Geplaatst in 2013


Na een goede uitslag op de Tielse Toeterdag, waar wij zeer tevreden op terug kijken, vertrokken wij op zondag 9 juni 2013 met een goed gevoel op de fiets naar Lisse voor het dweilorkestenfestival ‘Dweilen op ’t Vierkant’. Op dit festival, wat voor de tweede keer georganiseerd werd door De Pretnoten op ‘t Vierkant in Lisse, moesten wij het opnemen tegen onze medemuzikanten van Ladder(s)zat, Ex-BTW, De Keietoeters, Nu je er toch Band, en de terechte winnaar van deze muzikale middag, De Flierefluiters.

Aangekomen op ‘t Vierkant werd geloot om de plaatsen in het speelschema. Iedere kapel moest twee keer spelen voor een deskundige jury. Wij hadden geluk bij de loting, we mochten als tweede onze muzikale tonen ten gehore brengen, na De Keietoeters. Na ons moesten De Flierefluiters optreden, gevolgd door Ex-BTW, Nu je er toch Band en Ladder(s)zat.

Om 14:17 uur begonnen wij met ons eerste optreden voor de jury, bestaande uit Matthijs Kruik, Jos Lustberg en Carlo Seysener. Tijdens dit optreden lieten wij onze arrangementen horen van nummers als Verliefd Zijn, Nobody Else en Not Fair. Met deze nummers probeerden wij de jury van onze muzikale kwaliteiten te overtuigen.

Na ons optreden, waar zeer positief op gereageerd werd, werd de sfeer op ‘t Vierkant wat losser en konden wij in het eindelijk doorgekomen zonnetje gaan genieten van de andere bandjes (uiteraard onder het genot van een heerlijk biertje). Nadat alle orkesten hun kunsten een keer hadden vertoond werd de jury gevraagd de jurytafel te verlaten om plaats te maken voor de andere jury. Het nieuwe juryteam mocht ons tweede optreden en dat van de andere bandjes beoordelen.

Ons tweede optreden om 16:07 uur, dat werd bejureerd door Iwan Wiering, Gerhart Drijvers en Ruud Zuiderduin, werd een zo mogelijk nog groter succes door het in grote getale toegestroomde publiek dat zichtbaar genoot van onze versies van This is a Night, Suzanne en Lion in the Morning Sun. Nadat de toeter na vijftien minuten klonk, maakten we ons laatste nummer af en moesten wij helaas alweer plaats maken voor De Flierefluiters.

Na de laatste sessie was het wachten geblazen. Gelukkig konden wij nog genieten van de klanken van de andere bandjes voordat de finale begon. Omdat wij toch hoopten op een minstens zo mooie uitslag als in Tiel, was de sfeer onder de leden ietwat gespannen. Na het laatste optreden van Ladder(s)zat en een geweldig optreden van de organisatoren van De Pretnoten, brachten wij nog één maal onze klanken ten gehore en wel met alle andere aanwezige kapellen terwijl de jury in beraad was over de uitslag.

Om 18:00 uur begon de prijsuitreiking door de burgemeester van Lisse, die de geldprijzen en de publieksprijs, ‘De Dweil van de Dag’ mocht uitreiken. Gelukkig is onze inzet niet voor niets geweest en hebben wij hier de tweede prijs en ‘De Dweil van de Dag’ in ontvangst mogen nemen. De eerste prijs was voor De Flierefluiters, een verdiende overwinning. Met deze mooie uitslag liep helaas het ‘Dweilen op ‘t Vierkant’ tot een eind en werd afgesloten met een optreden van de winnaars van het festival, De Flierefluiters.

Dwielen op het vierkant Dwielen op het vierkant

Tielse Toeterdag

Geplaatst in 2013


Zondag 2 juni 2013 zijn wij afgereisd naar Tiel. In het altijd gezellige Tiel hebben wij deelgenomen aan de twaalfde editie van de Tielse Toeterdag. Omstreeks 9:00 uur zijn wij met de auto vertrokken richting Tiel, waar wij ruim een uur later aankwamen. Na het aanmelden bij de organisatie kon, onder het genot van een heerlijk bakje koffie, worden gewacht op de fotograaf voor de groepsfoto. Na deze groepsfoto kon het evenement van start gaan!

Na de groepsfoto konden wij op ons gemak vertrekken richting het eerste podium, waar nog even genoten kon worden van het heerlijke zonnetje en de muziek van de andere bandjes. Na een halfuurtje wachten kon het festival voor ons ook echt beginnen. Helaas nog met weinig publiek, maar na het horen van onze gezellige klanken bleven er steeds meer mensen hangen, waardoor het erg gezellig werd in het centrum van Tiel. In totaal hebben wij vier keer onze set ten gehore gebracht op vier verschillende podia. Na de vierde set moesten wij nog een halfuur wachten op de prijsuitreiking. En het wachten werd ons beloond met een mooie 355 punten. Goed voor een tweede plaats!

Na de prijsuitreiking en een nummer van de winnaars, Heavy Hoempa, vond er een gezamenlijke streetparade plaats. Tijdens de streetparade lieten wij uiteraard enkele nummers uit ons repertoire horen, maar ook lieten wij zien waar we vandaan komen met mooie strakke lijntjes en een paar Engelse counters onder leiding van tambour-maître Jordy.

Teruggekomen bij de parkeerplaats speelden wij ‘Lang Zal Ze Leven’ voor Heavy Hoempa, waarna wij de leden van de band feliciteerden met hun overwinning.

Moe maar voldaan kon een rustige terugreis naar Sassenheim ingezet worden. Weer even mooi Sassenheim op de kaart gezet. Op naar ‘Dweilen op 't Vierkant’ in Lisse op zondag 9 juni!

Tielse Toeterdag Tielse Toeterdag

Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap

Geplaatst in 2013


Na maanden voorbereiding is het eerste festival van 2013 voor ons een feit. Dit festival, waar wij als De Feesttoeters enorm naar uit hebben gekeken, vond uiteraard plaats in het Gelderse Groenlo.

Sinds half november zijn De Feesttoeters druk bezig geweest met het instuderen van een origineel en leuk repertoire voor het festival seizoen. Met de nummers ‘Verliefd zijn’, ‘Lion in the Morning Sun’, 'This is a Night’, ‘Some Nights’, ‘Suzanne’ en ‘Nobody Else’ doen De Feesttoeters dit jaar mee aan diverse festivals. Op 9 mei 2013 was het dan eindelijk zover: het eerste en meteen het grootste festival van het jaar, namelijk het ‘Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap’ in Groenlo. Samen met De Flierefluiters en zo'n 50 supporters vertrokken De Feesttoeters met een touringcar naar Groenlo. Aangekomen in Groenlo kon meteen worden ingespeeld, waarna opgetreden moest worden voor het eerste jurypodium. Het gevarieerde repertoire samen met het leuke showtje werd door het publiek enorm gewaardeerd. Op de overige podia groeide het enthousiasme van het publiek mee met de prestaties van De Feesttoeters! Na het allerlaatste optreden wilde het publiek zelfs nog geen afscheid nemen van De Feesttoeters, waarna nog een keer het bekende Feesttoeternummer ‘Not Fair’ werd gespeeld.

Het ‘Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap’ staat al jaren bekend om het hoge niveau. Zoals in de lokale krant al stond te lezen, werden van te voren al minstens tien kanshebbers aangewezen voor de titel. Dit zegt iets over het hoge niveau tijdens deze dag. Uiteindelijk eindigden De Feesttoeters net buiten de top 10, wat zeker geen schande is met dit deelnemersveld. Vanaf deze kant feliciteren De Feesttoeters De Flierefluiters nogmaals met hun terechte overwinning!

Voor De Feesttoeters een enorme ervaring. Nu de juryrapporten evalueren en toewerken naar de andere festivals van dit jaar. En volgend jaar? Zijn wij gewoon terug te vinden tijdens het ‘Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap’ in Groenlo en gaan wij voor een top-10 klassering!

Alle meegereisde supporters en fans uit de omgeving van Groenlo heel erg bedankt voor jullie support en wellicht tot snel!

Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap Groenlo Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap Groenlo

Zomaar een berichtje tussendoor

Geplaatst in 2013


Optredens
Over iets meer dan een week staan wij alweer op het eerste festival van het jaar, namelijk op het ‘Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap’ in Groenlo. Samen met De Flierefluiters en tientallen supporters reizen wij op hemelvaartsdag voor de tweede maal af naar het oosten. De muziek die wij op deze dag en op alle andere festivals dit jaar ten gehore brengen, staan al een aantal weken op de lessenaar. Ons rijtje is bijna klaar voor de première op de Groenlo pre-party op vrijdag 3 mei 2013 in 't Onderdak. Tijdens deze pre-party beleeft niet alleen onze festivalset haar première, maar ook dat van De Bierbengels uit Voorschoten, De Stropers uit de Zilk en De Flierefluiters uit Sassenheim.

Naast het festival in Groenlo zijn wij ook terug te vinden op 2 juni 2013 tijdens de Tielse Toeterdag in Tiel en na de zomer in Leimuiden en Leidschendam. In Leidschendam strijden wij om de hoogste podiumplaats tijdens het ‘Open Nederlandse Dweilorkesten Kampioenschap’, ONDK, welke plaats zal vinden op 1 september 2013.

Naast de diverse festivals, treden wij uiteraard ook nog op tijdens diverse verjaardagen en bruiloften. Geeft u ook een leuk feest? Neem dan contact met ons op. Want geen feest is compleet zonder De Feesttoeters!

WMC
Het is een druk jaar voor de muzikanten van De Feesttoeters. Niet alleen met De Feesttoeters doen zij dit jaar mee aan diverse wedstrijden, maar ook met Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim en Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk treden zij op tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. De muzikanten zijn druk bezig met repeteren om zich tijdens deze Olympische Spelen voor de amateurmuziekwereld van hun beste kant te laten zien. Op het WMC komt eens in de vier jaar de wereldtop van de mars- en showkorpsen bij elkaar om te strijden voor de titel WMC-kampioen mars, marsparade en show. De muzikanten van De Feesttoeters leven al jaren toe naar deze prestigieuze wedstrijd welke, verspreid over drie weekenden in juli 2013, gehouden wordt.

DVS zal op zaterdag 27 juli deelnemen aan het WMC en Drum- en Showband Adest Musica een dag later op zondag 28 juli. Wilt u hierbij zijn om de muzikanten aan te moedigen? Houdt dan de social media in de gaten!